2013. április 24., szerda

2013.04.24.

Tele van a törpöm a fejlődős központtal! Mondtam újat?
Kicsit messziről kezdődik, apának vasárnap óta fáj a foga. Mivel tudja, hogy orvoshoz zavarnám én pedig tudom, hogy nem menne el ezért három napig szenvedett és fájdalomcsillapítón élt. Tegnap este jött azzal haza, hogy lehet orvoshoz kéne mennie. Ebből gondoltam, hogy akkor közeledik az utolsó utáni pillanat. Egész éjjel szentségelt, fájdalomcsillapítót evett és jeget vadászott a mélyhűtőbe. Reggel érdeklődtem, hogy még hány ilyen mesés éjszakát akar mielőtt orvoshoz megy. A szájsebészet mellett döntött és, hogy egyedül nem megy. Persze, hogy elmegyek vele, ezen nem múlik. Megoldottam a gyerekfelügyeletet és elmentünk a szájsebészetre, ahol kiderült, hogy nem vagyunk körzetesek de a kapott telefonszámon a Pannon Volán diszpécsere vette fel. Visszamentünk és bekönyörögtem magunkat ha már itt vagyunk csak akad egy orvos (aki még nem lépett le külföldre) aki megnézi. Akadt. És meglepő módon nem is kellett túl sokat várnunk, előzetes vizsgálat, röntgen, eredmény, recept egy óra alatt megvolt. Pénteken délelőtt megyünk vissza műtétre.
Szóval ilyen délelőtti program után rohanunk haza, apa vissza dolgozni én Ádámért az oviba. Az oviba későn érkezett az ebéd csak fél 12 után tudott nekilátni a gyermek, 12 előtt öt perccel tudtunk elindulni az oviból, az óra délben kezdődik az út 20-25 perc. Fölérünk, beengedem a gyereket a szokott terembe, riadt arccal jön vissza:
- Nicseek ott!
Rögtön segítséget kerestem, ügyelőnéni szokott értetlen ábrázatával oktat ki, hogy előbb nála kellett volna jelentkeznem a felvételi irodában. Szeptember óta iskola előkészítőbe járunk minden hétfőn és szerdán, találkozunk ügyelőnénivel is valamint nagyon naiv elvárás tőlem, hogy így tanév vége felé ügyelőnéninek illene tudni, hogy ha mondom, hogy X-hez jöttünk akkor tudja, hogy ebben az időpontban milyen órája van, (a helyi ovisokat akik Ádámmal egy csoportba járnak ő kíséri át órára) akkor mégis milyen berepülő lennék pont ebben az időpontban? Oké nem emlékezhet mindenkire névről de közel egy év után sem ismer meg ez mellbe vágott a portásnéni két hét alatt megjegyezte az arcomat és a gyerek nevét is. Ekkor derült ki, hogy a mi csoportunkból mindenkit értesítettek, hogy elmarad a mai óra csak minket nem. 2009-ben jártam náluk először, adtam le telefonszámot azóta nem változott a számom de szeptemberben kis papírra felírtam a gyerek nevét, az enyémet (hátha érdekel valakit) és a telefonszámomat, ügyelőnéni kezébe nyomtam, ha bármi van el tudjanak érni. Ma például baromira örültem volna ha délelőtt felhívnak, hogy betegség miatt az óra elmarad. Én egyszerű földi halandó úgy gondolom ilyen helyen vannak akták, talán kettő is, egy papír és egy modern számítógépes. Ügyelőnéninek jön az infó X néni beteg nem tud menni dolgozni. Ő megnézi X nénihez kik járnak majd a nevek alapján kikeresi a telefonszámokat. Nem tűnik nagy dolognak. Nekem viszont sok időt megspórolt volna. Visszavett az arcából, Ádámot bekísérte egy másik csoport órájára, ha már itt vagyunk alapon, fogott egy teleírt cetlit és felírta rá a telefonszámom. Remélem nem lesz következő alkalom mert nagy esélyt látok rá, hogy addigra szintén "elkeveredik".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése