2012. december 1., szombat

2012.12.01.

Psssszt, csak lopiba vagyok itt. A fiúk épp valakihez utazni készülnek, behúzódtak a szobába, játszanak, ketten civakodás nélkül. Elképzeléseim vannak a szoba hogy nézhet ki de nem érdekel, majd rendet raknak ha befejezték a játékot, mint mindig. A rumlinál sokkal jobban érdekel, hogy EGYÜTT játszanak VESZEKEDÉS nélkül. Nem fut, nem dübörög, nem ordít, játszik, csöndben mindkettő. Maja is elfoglalta magát mögöttem, szóval én most itt függősködök mert az elmúlt két hétből akarok képeket mutatni. Technikai nehézségeim támadtak és még tegnap sem sikerült őket feltennem.

 Elkezdtük a karácsonyi dekort sajnos a lelkesedés a fénykép után elpárolgott és semmi értékelhető nem készült el.
 Miki és Maja megszállta a mosogatót. Miki egy úszóversenyről érkezett egyenesen a gyerekszobából.
 A múlt hét kedvence a Macskafogó volt, még Miki is 10 percig mozdulatlanul nézte.
 Maja segít apának beosztást készíteni.
 - Apa nézd ott egy paparazzi.
 Az oviban múlt héten volt a szokásos ádventi készülődés, elkészítettük a szokásos mézeskalács házikót. Idén nem égettem meg magam a karamellel, jupiiiii.
 Maját a kilövő helyre viszik
 Idén két ádventi naptárt is készítettem. Még sosem csináltam ilyet. Gyerekkoromban nem tartottam izgalmasnak, hogy magamnak dugdossak szaloncukrokat gyufásdobozokba. Mi abban a meglepetés? Most ihletet kaptam és úgy gondoltam a fiúk is értékelnék. A fentit az oviba készítettem minden guriga egy karácsonyi verset rejt.
Ez pedig az itthoni. Az újrahasznosítás jegyében: mire jó egy marék fél pár zokni és egy marék kinőtt babazokni? A modern kor csodája a műanyag ablakkeret megnehezítette a madzag rögzítését, hiszen ebbe nem lehet csak úgy szöget verni de apa találékony ember és megoldotta nekem. A miénkbe egyetlen vers sorait osztottam 24 részre, karácsonyra fog összeállni.
Mikor fölkerült a fiúknak tetszett, bár fingjuk nem volt mire jó. Ádám két napig lelkesen számolgatta hány zokni volt az övé. Ma derült ki a nagy titok, ma bontottuk ki az elsőt, háááát még nem vagyok biztos benne, hogy siker lesz.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a zoknis megoldás, ilyet még nem láttam :-)

    VálaszTörlés
  2. A jól bevált "hozzuk ki a legtöbbet a meglévő eszközökből" módszert alkalmaztam. :-)

    VálaszTörlés