2020. március 26., csütörtök

Kifordult a világ a sarkaiból

Nézz oda, má' megint ráérek itt lopni a napot! A család még alszik, tudom minnnnnyá becsöngetnek de apa éjszakás a héten és amíg a kiskorúak alszanak reggel addig ő is tud. Ami valljuk be, közérdek. Szóval nálunk az a napirend, hogy majd felébrednek maguktól, addigra én is meghozom a reggelit a boltból, tegnap az ebédet is megfőztem, ma meg itt lógok. Aztán reggeli után surranó módban tanulunk, délután dolgozni megyek és már vége is a napnak. Holnap folytathatjuk. Télllleg irigylem aki unatkozik az otthoni karanténba.
Már óvatosan céloztam rá, hogy nem volt lisztem. Ez azt jelenti pontosan, hogy kb 30dkg lapult a dobozban amit kincsként őrizgettem, főzéshez. Hogy kerültem ilyen helyzetbe? Békeidőben  is csak max. 2-3 kiló szokott lenni a számomra megnyugtató készlet mert:
- ez kb egy havi fogyasztásunka fedezi
- 3 bolt van a lakásomtól 5 percre
- nincs helyem ennél nagyobb mennyiség raktározására
- lehet haza se tudnám cipelni, én gyalog vásárolok
Aztán múlt héten mire munka után a boltba értem, már ki volt fosztva minden, cserébe a csapból is az folyt, hogy ne halmozzunk, mert az ellátás folyamatos lesz.
Nekem volt itthon 2 kiló lisztem, gondoltam kitart addig amíg helyreáll az ellátás a boltokba. A család pizzát kért hétvégén, amibe kellett az itthoni készlet nagy része. Minden nap szorgosan néztem az üres lisztes polcokat és bevallom, tegnap előtt már picit kezdtem aggódni. De képzeljétek, tegnap csoda történt, a szokott helyen kisebb halom mint szokott de valódi liszt volt a boltban! Esküszöm ott álltam és először csak óvatosan simogattam, hogy valódi-e. Az volt. Hármat a kosaramba raktam és hazahoztam. Nem, továbbra sem vagyok hajlandó a szükségletünknél többet hazacipelni, és értékelném ha sokan hasonlóan tennének, mert hiszem, ezzel a folyamatos ellátást segítjük.
(és ... psssszt talán lesz újra élesztő is)
Ajánlom EZT a cikket sokkal jobban megfogalmazta azt amit feljebb én is próbáltam.
Türelem, kitartás, együtt túl leszünk ezen is.  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése