2010. június 22., kedd

2010.06.22.


Van egy csomó elmaradásom de most csak ennyire van időm, gyorsan kirakom és bemásolom a szabályzatot, aztán rohanok dolgozni.

Az eredeti szabályok így hangzanak:
1. Bárki játszhat, akinek blogja van.
2. Az első 3 ember, aki kommentet ír erre a bejegyzésre, ajándékot kap tőlem, melyet én készítek.
3. Ők is meghirdetik a játékot a saját blogjukban, és várják a saját 3 jelentkezőjüket. :-)
4. Ezt az ajándékot az elkövetkező 365 napon belül el fogom juttatni hozzátok.
5. Nem küldöm el az ajándékot annak aki nem hirdeti meg a játékot a blogjában.

Ez egy "add tovább" játék ahol nagy gonddal és szeretettel elkészített (saját készítésű) ajándékot adunk, majd szeretettel gondolunk arra akitől kaptunk és akinek adtunk ajándékot. Ez lassan de biztosan terjed és körbeér a világban. Szerintem nagyon kedves dolog, várom a jelentkezőket. :-)


2010. június 11., péntek

2010.06.11.


Az oviba lényegében megkezdődött a nyár, akinek iskolás tesója van, őszig nem is megy. A jó idő beköszöntével lényegében az egész napot az udvaron töltik. Szerencsére a nagy fák biztosítják az árnyékot egész napra. Meg a szúnyogokat is. Ádám a gondos kenegetés ellenére tele van csípésekkel. Valamelyik reggel mutatja a legfrissebbeket:

- Megpitte szuog.

A héten délutános vagyok, ráérnénk 7-fél 8 körül kelni de kuglófom kisebb mazsolája már reggel 6 után kukorékol:

- Apaaa, apaaa!

Ha szerencsém van még 20-30 percet elszórakoztatja magát addig tudok kicsit ébredezni. Ádám a héten többnyire 7 után kelt, Miki addigra már túl volt a reggelin is. Tegnap fél 8-kor alig bírtam kicsalogatni az ágyból. Csak akkor volt hajlandó előjönni mikor beígértem, hogy Miki megeszi a reggelijét. Lám a testvérféltékenység is jó valamire :-D

Ezen a héten a dédi a soros bébiszitter. Nagyon szeretem a mamámat de ettől függetlenül vannak dolgok amiktől falra mászom. Például az állandó "jaj, ne mássz fel mert leesel!" és akkor mi van? Leesik, összeszedem, megvigasztalom, az élet megy tovább. Mindig is úgy gondoltam, hogy a mászással együtt meg kell tanulni esni is. Ha folyton vattába csomagolva, vitrinbe tartom a gyereket, mikor tanul meg élni? Nem félreérteni, azért életveszélyes helyekre nem engedem őket, a használaton kívüli konektorokba vak dugó van (ettől függetlenül konektort piszkálni tilos) stb. de egy székről leeséstől nem szoktam szívrohamot kapni. Ha a játszón a mászókán szemmel láthatóan bizonytalanok a szokásos "jaj, nehogy leess" felkiáltás helyett tőlem azt hallják: "kapaszkodj, egyensúlyozz" az esetek többségében bejön. Ha mégsem a puha homokban nem ütik meg magukat, csak porosak lesznek :-)))

2010. június 8., kedd

2010.06.08.

Ma reggel 6 előtt Ádám kiment pisilni, Miki meghallotta és azt hitte reggel van. Ádám visszafeküdt durmolni, Miki kikéretőzött reggelizni. Ádám 7 után ébredt:

- Apaaaa, apaaaa!

- Jó reggelt Ádám! Apa elment dolgozni, majd délután megy érted az oviba, jó lesz?

- Jó.

Azzal felkelt és elkezdtük a napot.

2010. június 6., vasárnap

2010.06.07.

A múlt hét eseményeiből:


Szerdán a MÁK-nál kellett intézkednem. Ez aztán a tuti munkahely! Nem voltak előttem sokan, gondoltam, hamar végzek (én kis naiv) egy óra alatt 5 azaz öt darab ügyfelet sikerült fogadniuk. A következő volt a módszer, mindenki figyeli a kijelzőt, csendben, türelmesen vár. Végre behívnak valakit ő 2-3 perces ügyintézés után kijön, távozik és 8-10 percig nem történik semmi. Aztán megint villan a kijelző a következő szerencsés bebocsájtást nyert. Mikor én is sorra kerültem, akkor derült ki, hogy ezt a szédületes ügyintézési tempót 2 azaz két darab hölgy produkálja, nagyjából pakolással, hiánypótlással együtt 2 perc alatt végeztem. Közben a kolléganő szünetet tartott. Igazán igyekeztem megérteni a dolgot de nem sikerült, talán majd egyszer.

Ádám a hétvégét a messzi mamánál töltötte. Nagyon jól érezte magát. Szűk szavúan mesélt de annál nagyobb mosollyal, viszont kaptunk pár képet. Papának segített füvet nyírni.

Lovagolt, igen jól látod az egy rendes nagy ló. Végül is ősi lovas nemzet a magyar :-)

És volt gyereknapi buliba. Most már tetszett neki az ugrálóvár és az arcfestésre is eljutott.

Vasárnap kaptak nyári gumikat, Ádám hihetetlenül örült az új szandijának! Olyan aranyosan jött ölelgetett, mintha valami régóta vágyott McQueen figurát kapott volna. Nagyon meglepett! És az öröm nem múlt el, tegnap reggel felkelt, elment pisilni, felhúzta a szandit és pizsibe, szandiba reggelizet sőt fogat mosott és még az öltözéshez se vette le. Fogalmam sincs az oviba, szundihoz, hogy szedték le róla az óvónők :-D

Most némi zavar van a dátumokkal, mert ezt a bejegyzést még tegnap kezdtem el írni de csak ma sikerült befejezni.

2010. június 1., kedd

2010.06.01.

Itt a nyár. Legalábbis a naptár szerint. Az időjárást hagyjuk, erősen gondolkodom, hogy érdemes lenne befektetni egy gondolába de néhány gumicsónak is jó alternatívának tűnik. Ma már esernyőt sem vittem ebbe szélbe nem megyek vele semmire. Reggel a buszmegálló kukájába csak 3 ernyő volt.

De a lényeg, mi van velünk. Ádám teljesen be van zsongva, két napja nem tudnak kimenni az oviba de délután alszik és estére olyan mint akit fölhúztak. Mikit nyomja az idő, ő nagyokat alszik. Ma a rossz idő miatt gyatra volt a forgalom, így egy kicsit előbb eljöhettünk. Mikor hazaértem kicsi szemem fénye még aludt. Gyorsan, csöndben megebédeltem és én is szundiztam kicsit.

Hétvégén egy gyönyörűséges sütit alkottam. Messzi mamától kaptunk epret, egy egész vödörnyit. Nagyon szeretjük, de a sok szép piros gyümölcs megihletett és arra gondoltam alkotok valami epres finomságot. Kézenfekvő a gyümölcstorta de szerintem kis hazánkban én vagyok az egyetlen aki nem szereti a gyümölcstortát. Tehát ez kilőve. Előkaptam egy régi almás receptet kicsit átalakítottam és a végeredményt epres krémesnek neveztem el. Finom lett. Le is fényképeztem, lehet soha többet nem sikerül ilyen szépre. Az epres edényeket gondosan elmostam, majd visszaküldjük hátha betétes :-DDD 

Vasárnap Miki segített a fürdőszobába, először bepakoltuk a mosógépet, ezzel nem volt gond. Utána a bilivel játszott (már kétszer bele is kakilt!) gondoltam amíg azzal szórakozik én kitakarítom a WC-t. Az alig 2 éves jött és lelkesen segíteni akart, első lendülettel megragadta az almos lapátot és mielőtt akármit csinálhattam volna belenyomta az alomba. Persze, hogy eltalálta Leó legfrissebb művét amit a kis dög szokás szerint nem takart be. Amíg hibaelhárítottam könyékig belefürdött a WC-be brrrrrrrr. Gyors kézmosás, vállig, gyerek kirak, ajtó becsuk, villám sikálás és spuri a nappaliba a gyerek után. Időnként vágyakozva gondolok azokra az időkre amikor ilyen kalandok nélkül takaríthatok egyedül. Akkor meg majd ezek az idők fognak hiányozni. Most pedig megérdemelnék egy alapos elfenekelést. MINDIG azt kell élvezni ami van!